Bechstein Piano

Bechstein piano

Bechstein piano’s en vleugels worden al geproduceerd sinds de oprichting, in 1853 door Carl Bechstein. Bechstein piano’s worden ook wel vertolker van muzikale boodschappen genoemd. De bouwers van Bechstein piano’s en vleugels streven dan ook perfectie na: de bespeler moet zich helemaal thuis kunnen voelen op het instrument.

Bechstein heeft al vele decennia trouwe fans. Muziekliefhebbers die onder de indruk zijn van de zangrijkheid van de piano's en vleugels van Bechstein. Het karakter van Bechstein is even vriendelijk als doortastend. Intieme kamermuziek komt zeer fraai tot uiting op de Bechstein, maar ook in de concertzaal doen de vleugels van Bechstein niet onder voor de andere grote merken. Misschien kunnen instrumenten van Bechstein juist op meer sympathie rekenen onder muziekliefhebbers, eenvoudigweg door het uitgesproken en eigen karakter van de instrumenten.

Het geluid van de Bechstein piano

Die bijzondere klank tref je ook aan bij de piano's van Bechstein. De kasten van de Bechstein piano's laten zich bijna niet vergelijken met andere pianomerken. Ze vallen op door het fraai aangebrachte houtsnijwerk op het bovenraam, wat ze tot bijzondere meubels maakt.

Naast vele bekende (pop)nummers als Hey Jude (The Beatles), A Night At The Opera (Freddy Mercury, Queen) en Your Song (Elton John) hebben ook veel klassiek geschoolde pianisten gebruik gemaakt van de Bechstein piano’s. Hieronder vallen onder andere Liszt, Penderecki, Lutoslawski en Cecil Taylor.

Voor wie een piano zoekt met een volle, weelderige klank moet zeker zijn oor te luisteren leggen bij Bechstein. Instrumenten waar historie en kwaliteit in terug klinkt. Een sieraad voor de huiskamer.

Contactformulier

Heeft u een vraag of opmerking, stuur ons dan een bericht. Dit kan via onderstaand contactformulier. Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Contactformulier

Share by: