Steinway-vleugel

Steinway vleugel

Hoogstwaarschijnlijk hebben de vleugels en piano’s van Steinway de grootste naam in de toetsenwereld. Van de kleinste vleugel (S) tot het vlaggenschip de D-concertvleugel: instrumenten van Steinway weten zich altijd te onderscheiden door hun ongekende klankrijkdom en technisch raffinement. De geoefende pianist zal uit een Steinway vleugel moeiteloos een breed scala aan kleuren weten te halen, afhankelijk van de grote diversiteit in aanslagmogelijkheden.

Het geluid van de Steinway vleugels

Het geluid van een typische Steinway vleugel is zeer veelzijdig en dynamisch; intiem als je zacht speelt en groots als je op een Steinway toon maakt. De Steinway piano's en vleugels worden misschien wel met de meeste zorg en aandacht gebouwd. Meer dan bij andere merken wordt er maximale aandacht besteed aan de afwerking van ieder afzonderlijk onderdeel in het instrument.

Deze doelstelling houdt in dat ieder element van de Steinway bijdraagt aan de energie-overbrenging, vanaf het moment dat de toets wordt ingedrukt tot aan de ultieme klank. Steinway is openhartig over de bouw van de instrumenten, al blijft de samenstelling en bouw van de zangbodem - de ziel van ieder instrument - het best bewaarde fabrieksgeheim.

Steinway piano’s worden in vele genres gebruikt, van Klassiek tot Jazz en Pop. Vele bekende artiesten zijn bespelers van de Steinway Piano’s en/of vleugels. Enkele hiervan zijn popzanger Billy Joel, jazzpianist Duke Ellington en de klassiek geschoolde Lang Lang. Inmiddels zijn er ook al meer dan 130 conservatoria over de wereld waar enkel op Steinway piano’s en vleugels gespeeld wordt.

Kom langs in de winkel en ervaar het zelf!

Contactformulier

Heeft u een vraag of opmerking, stuur ons dan een bericht. Dit kan via onderstaand contactformulier. Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Contactformulier

Share by: